Flinke schade door brand tegen schuur Nieuwstraat Tilburg

0
De brand zorgde voor veel schade. Foto: Toby de Kort - De Kort Media

TILBURG – Een flinke schuurbrand heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor grote schade gezorgd. Een buurtbewoner ondekte flinke vlammen bij een woning aan de Nieuwstraat in Tilburg. De bewoner wekte de eigenaar en samen spoten ze diverse brandblussers leeg om de brand te blussen. De bewoner ademde hierbij rook in en is door het ambulancepersoneel behandeld.

Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Bang voor brandstichting
De gealarmeerde brandweer heeft de brand verder geblust. Waarschijnlijk is de brand aangestoken maar dit onderzoekt de politie. Buren vertellen dat ze doodsbang zijn dat hun nieuwe auto ook ten prooi valt aan brandstichting. In deze wijk zijn al veel auto’s uitgebrand dit jaar.

Schade
Materiaal wat voor de schuur stond is vermoedelijk in brand gestoken waarna het doorgeslagen is naar binnen. Ook de schutting liep veel schade op.