NAC verliest met 1-4 in Brabants onderonsje met PSV

0
Thierry Ambrose van NAC (L) in duel met Marco van Ginkel (R). Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft zondagmiddag niet weten te winnen van PSV. De ploeg uit Eindhoven was met 1-4 te sterk voor de Bredanaren. In de eerste helft kwam PSV snel op voorsprong door een doelpunt in de 17e minuut van Steven Bergwijn. Hij scoorde na zwak verdedigen. Kort voor rust scoorde Thierry Ambrose de gelijkmaker uit een strafschop. Derrick Luckassen trok Ambrose aan het shirt. Volgens trainer Phillip Cocu een ‘makkelijk gegeven strafschop’.

Sfeeractie op de B-side. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Scoren
Na rust ging PSV vrolijk verder met scoren, in de 60e minuut was het van Ginkel die een corner van Lozano binnen kon koppen. Lazano (69e minuut) en Hendix (87e minuut) maakte de 1-4 score voor PSV compleet.

Thierry Ambrose scoort uit een strafschop, keeper Vloet is kansloos. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Wennen aan het tempo
Stijn Vreven: “In het eerste uur speelden we met veel druk. We moeten wel wennen aan het tempo. We houden het nog niet vol 90 minuten. Ik heb veel goede dingen gezien, maar we moeten nog veel leren. We moeten leren met tegenslag om te gaan. Per goal ging er 20-30% inzet bij de spelers af en dat moeten we tegenaan. Vrijdag wacht Sparta en is een zespuntenwedstrijd. Met de twaalfde man erachter moeten dat de wedstrijden zijn waarin we punten kunnen pakken.”

NAC-PSV 1-3 (1-1). – 17. Bergwijn 0-1, 41. Ambrose 1-1, 60. Van Ginkel 1-2, 69. Lozano 1-3, 88. Hendrix 1-4.

Scheidsrechter: Van Boekel.
Gele kaarten: Horsfield, El Allouchi, Mari (NAC); Bergwijn (PSV).
Toeschouwers: 18.788

NAC: Noppert; Horsfield (79. Mets), Koch, Mari, Angelino; Verschueren, El Allouchi (73. Korte); Fernandes (68. Agyepong), Vloet, Garcia; Ambrose.
PSV: Zoet; Arias, Isimat, Luckassen, Paal; Van Ginkel, Hendrix, Pereiro (58. De Jong); Bergwijn (73. Ramselaar), Locadia, Lozano (90. Gudmundsson).

Jorrit Hendrix (L) in duel met NAC speler Arno Verschueren (R). Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia
Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia