Dreiging Maassilo: 22-jarige man aangehouden uit Zevenbergen

0
De verdachte zou in deze woning wonen aan de Schenkeldijk. Foto: Tom van der Put - MaRicMedia

ROTTERDAM/BREDA – In het onderzoek naar de terreurdreiging woensdagavond in Rotterdam is donderdagochtend rond 02.00 uur een 22-jarige man uit het Brabantse Zevenbergen aangehouden. Buurtbewoners melden dat het gaat om de 22-jarige Jimmy F. 

Foto: Tom van der Put – MaRicMedia

Concert afgelast 
Een concert dat woensdagavond in de Rotterdamse Maassilo zou worden gehouden werd afgelast in verband met  terreurdreiging. Het besluit viel na het ontvangen van informatie van de Spaanse autoriteiten en eigen onderzoek.

DSI
Rond 02.00 uur vielen medewerkers van de DSI een woning aan de Schenkeldijk in Zevenbergen binnen. De 22-jarige bewoner is aangehouden. Hij zit vast en wordt verhoord over de dreiging in Rotterdam. Er is vannacht een uitgebreide huiszoeking gedaan. 

Foto: Tom van der Put – MaRicMedia

Bus
Woensdagavond werd in de nabijheid van de Maassilo de bestuurder van een Spaanse bus aan de kant gezet. De man viel op door zijn rijgedrag. In de bus vonden agenten een aantal gasflessen. De vermoedelijk onder invloed verkerende bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Medewerkers van de EODD, die al ter plaatse waren bij de Maassilo onderzochten de bus. Naast de flessen troffen zij niks aan. Een huiszoeking leverde geen link op met de terreurdreiging op dat moment bij de Maassilo. De man, monteur van beroep, had voor het vervoer van de gasflessen een verklaring die vandaag verder wordt onderzocht. Hij zit nog vast en wordt vandaag nader verhoord.