Bredanaar aangehouden die dreigt met granaat

0
Stockfoto - MaRicMedia

BREDA – Een 30-jarige Bredanaar is vrijdag 25 augustus 2017 omstreeks 19.00 uur met toestemming van de officier van justitie in zijn woning aangehouden voor bedreiging. De man had in een telefoongesprek met een medewerkster van een zorgverzekeraar gedreigd een granaat in het kantoor te gooien. Na zijn aanhouding is zijn woning op grond van de Wet Wapens en Munitie doorzocht. Er werd niets ter zake dienende aangetroffen.

Door het lint
De politie kreeg vrijdagmiddag een melding van een medewerker van een zorgverzekeraar dat een klant uit Breda telefonisch helemaal door het lint was gegaan. De man was boos geworden omdat een declaratie niet werd uitbetaald. Hij dreigde de medewerkster van het callcenter dat hij naar het kantoor zou komen en er een granaat in zou gooien. In overleg met de officier van justitie is besloten om direct op te treden omdat dit soort dreigementen niet getolereerd mogen worden. De verdachte werd aangehouden en zijn woning werd doorzocht. Er werd geen explosief aangetroffen.