Politiehond Viper vindt dief op bouwterrein

0
Stockfoto - MaRicMedia

TILBURG – Een 46-jarige man uit Kaatsheuvel is zaterdag 26 augustus 2017 omstreeks 01.25 uur dankzij speurwerk van politiehond Viper op heterdaad aangehouden ter zake diefstal op een bouwterrein aan de Dongenseweg.

Inbraakalarm
Agenten kregen een melding dat een inbraakalarm in werking was getreden op een groot bouwterrein aan de Dongenseweg. Ter plaatse werd een opengebroken hekwerk aangetroffen. Hierop werd met de gecertificeerde diensthond Viper een onderzoek op het terrein ingesteld.  De hond gaf rondom een stuk fundering een geurverwijzing. Daar werd in elkaar gedoken en op de grond liggend de indringer aangetroffen.

Bekende van de politie
De 46-jarige verdachte is een bekende van de politie. Op het terrein was een stuk koperen draad bloot gelegd. De auto van verdachte werd in de omgeving aangetroffen en is in beslag genomen. Het voertuig voldoet vanwege kapotte verlichting en een barst in het zichtveld niet aan de eisen, daarom is ook een WOK (wachten op keuring) melding naar de Rijksdienst Wegverkeer gestuurd.