(VIDEO) Jongen verdronken in vijver van Henri Dunantpark in Eindhoven

0

EINDHOVEN – In de vijver van het Henri Dunantpark in Eindhoven is dinsdagmiddag een jongen verdronken. De tiener was daar samen met enkele vrienden gaan zwemmen toen hij rond 13.10 uur niet meer boven water kwam. Zijn vrienden sloegen daarop alarm waarna de hulpdiensten meteen met groot materieel uitrukten.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Zoekactie
De politie, ambulancedienst, brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Het water is ter plekke slechts enkele meters diep en dus doken diverse hulpverleners waaronder enkele brandweerlieden en politieagenten meteen het water in om naar de jongen te gaan zoeken.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Slachtoffer geborgen
Uiteindelijk vond een duiker van de brandweer uit Den Bosch het slachtoffer kort voor 14.00 uur en bracht de jongen zo snel als hij kon naar de wal. Daar bleek al snel dat hij helaas was overleden.Waardoor de jongen in de problemen kwam is niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1467″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Arno van der Linden / SQ Vision