Eindhovenaar Dennis Struijk (35) slachtoffer van liquidatie in Best

0
Struijk werd in zijn auto doodgeschoten - Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

BEST – De man die donderdagavond aan de Johannes Klingenstraat in Best werd geliquideerd is de 35-jarige Dennis Struijk uit Eindhoven. Hij werd in zijn auto doodgeschoten toen hij bij kennissen op bezoek was. Toegesnelde politieagenten die op de melding afkwamen hebben de Eindhovenaar nog uit zijn auto getrokken om te proberen hem te reanimeren maar zijn leven bleek niet meer te redden.

Rechercheurs van de politie zijn begonnen met een uitgebreid onderzoek – Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Eerdere liquidatiepogingen
Tenminste al twee keer eerder werd geprobeerd om Struijk om het leven te brengen; bij een schietincident op de parkeerplaats van een café-zaal-snackbar in Helmond en in augustus vorig jaar nog voor zijn huis aan de Sint Petrus Canisiuslaan in Eindhoven. Ook werden al twee keer gewapende mannen bij zijn huis gezien en is Struijk thuis overvallen.

Onderzoek bij de supermarkt in Helmond na de schietpartij in 2015 – Archieffoto: Harrie Grijseels / SQ Vision
Onbekenden probeerden ook in augustus 2016 Struijk te liquideren voor zijn woning in Eindhoven – Archieffoto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Vermoedelijke vluchtauto uitgebrand in Son
Kort na de liquidatie is aan de Vlinderlaan in Son een brandende auto aangetroffen. De BMW brandde ondanks een snelle inzet van de brandweer helemaal uit. Vermoedelijk gaat het om de vluchtauto die door de daders is gebruikt nadat ze Struijk in Best hadden doodgeschoten.

De mogelijke vluchtauto is brandend aangetroffen in Son – Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Team Grootschalig Onderzoek
Beide plekken zijn door de politie aangemerkt als plaats delict en ruim afgezet voor sporenonderzoek. Dat heeft de hele nacht in beslag genomen en is vrijdagochtend voortgezet. Er is een Team Grootschalig Onderzoek (TGO) geformeerd om de liquidatie van Dennis Struijk te onderzoeken.

Ook vrijdagmorgen gaat het onderzoek in Best nog door. – Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils