Voorbijgangers redden zwaargewonde man uit brandende auto na ongeval in Eindhoven

0
Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

EINDHOVEN – Bij een ernstig ongeval op de weg tussen Eindhoven en Son zijn zondagmorgen twee gewonden gevallen. Rond 9.25 uur kwamen op de Eindhovenseweg twee auto’s frontaal met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen vloog daarna in brand en kwam tegen een vangrail tot stilstand.

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Heldhaftige redding
De bestuurder van die auto raakte zwaargewond en had volgens de politie nooit op eigen kracht op tijd een veilig heenkomen kunnen zoeken. Voorbijgangers aarzelden echter geen moment en hebben het slachtoffer uit het brandende voertuig getrokken en even verderop in de berm neergelegd. De politie prees hun kordate en heldhaftige optreden. De man is even later door de ambulancedienst met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Oorzaak onbekend
De bestuurster van de andere auto raakte minder ernstig gewond maar ook zij is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kwam ter plaatse en heeft de brandende auto geblust. Over de oorzaak van het ongeval is niets bekend. De politie is begonnen met een onderzoek.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1488″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision