Concert Volbeat tot in wijde omtrek te horen, tientallen klachten stromen binnen

0
Foto: Twitter - Sietske Aussems @saussems

EINDHOVEN – Tientallen klachten stroomde dinsdagavond binnen bij politie en gemeente Eindhoven. Op Strijp-S was daar een concert van onder andere de band Volbeat. Niet iedereen was daar blij mee. Op twitter stroomde tientallen berichten binnen van omwonenden die op kilometers afstand mee konden genieten van het concert. 

Belachelijk op dinsdag
Zo schrijft Joey, “Dit volume op strijps is echt belachelijk op dinsdag. Dreun mijn huis uit kilometers verderop.” en schrijft Esther Kampers, “Kan heus wel wat hebben
en houd best van stevige muziek maar de bas dreunt flink door terwijl ik andere kant centrum zit.. dus das hard!

Onder alle klachten zijn ook positieve berichten te lezen, zo geniet Sietske Aussems wel van het concert. “Zeer geslaagd concert” schrijft ze op Twitter. Op Strijp-S genoten nog eens duizenden liefhebbers van de Deense Metalband. 

Tussen 103 en 105 decibel
Tijdens het concert zijn er continu metingen geweest om het geluidsniveau te meten. Op 25 meter vanuit het podium is tussen de 103 en 105 decibel is toegestaan legt de gemeentewoordvoerder uit. Dat niveau is niet overschreden. Om hoeveel klachten het precies gaat is nog niet bekend.