Man gewond na ontploffen accu elektrische sigaret

1
De man is met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

DONGEN – Bij een incident op een evenemententerrein aan de Vaartweg in Dongen is zaterdagochtend een man gewond geraakt. Volgens omstanders had de man een elektrische sigaret is zijn broekzak zitten waarvan spontaan de accu ontplofte.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Brandwonden
De man liep brandwonden op aan zijn been en is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Behalve de ambulance werden ook de brandweer en een traumahelikopter gealarmeerd. De laatste is in de lucht gecanceld.

Oorzaak niet bekend
Waardoor de accu kon ontploffen is een raadsel. 


1 REACTIE

  1. Dat is geen raadsel. Elke serieuze damper die zich er een minimaal beetje in verdiept heeft, weet dat die batterijen niet gemaakt zijn om los in je broekzak te stoppen, en dat een mechanische mod niet veilig is. Je moet zelfs het hokje aanvinken dat je weet dat die dingen gevaarlijk zijn als je ze bestelt. De oorzaak is onkunde, en NIET de elektrische sigaret. De kans dat die ontploft is ongeveer net zo groot als de kans dat je mobieltje ontploft. De oorzaak is in de regel contact met metalen voorwerpen (sleutels, kleingeld), het gebruiken van beschadigde batterijen en het gebruiken van een mechanische mod zonder enige beveiliging. Een raadsel is het niet, hooguit een kwisje. Het uitsluiten van elektrische sigaretten van de TPD zodat er meer voorlichting gegeven kan worden, zou dit soort ongelukken grotendeels kunnen voorkomen.

Comments are closed.