Gevaarlijk achtervolging van motorrijder op A67 bij Geldrop

0
Stockfoto - MaRicMedia

GELDROP – De politie heeft dinsdag met meerdere motorrijders van politie en KMAR een motorrijder achtervolgt die eerder dinsdagmiddag een stopteken negeerde. De politie trachtte de motorrijder staande te houden naar aanleiding van een melding van roekeloos rijgedrag. De motorrijder kon zich daar aan een staande houding onttrekken.

Tweede achtervolging
Niet veel later werd de motorrijder door de politie opgewacht op de A67 onder Geldrop. Daar ontstond de tweede achtervolging. De motorrijder reed met hoge snelheden over de vluchtstrook en haalde meerdere keren overige weggebruikers rechts in. De motorrijder veroorzaakte tijdens zijn vlucht bijna een aanrijding op de N2 waar hij terecht kwam toen hij gebruik maakte van de calamiteiten doorgang.

Foto: Politie Geldrop

Tegen het verkeer in
Op de N2 werd de motorrijder omsingeld door de politie waarbij hij besloot om tegen het verkeer in over de vluchtstrook zijn vlucht voort te zetten. Dit was voor de achtervolgende eenheden reden om de achtervolging te staken om een ernstige aanrijding te voorkomen.

Identiteit motorrijder bekend
Het onderzoek naar de bestuurder loopt in volle gang en inmiddels is de identiteit van de bestuurder bekend.