Vrachtwagen met grote machine ramt verkeersportaal bij Hovenring

0
Foto: SQ Vision Mediaprodukties

VELDHOVEN – Een Poolse vrachtwagen heeft dinsdagmiddag op de Heerbaan in Veldhoven een portaal met bewegwijzeringsborden geramd. Op de oplegger stond een grote egalisatiemachine voor de wegenbouw en vermoedelijk had de chauffeur de totale hoogte van de combinatie verkeerd ingeschat. De machine werd volledig vernield en er kwam veel glas op het wegdek terecht. Ook het verkeersbord liep de nodige schade op.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties

Vaker soortgelijke ongevallen
Gewonden vielen er echter niet. Tijdelijk was een rijstrook van de Heerbaan afgesloten voor het verkeer. Het is niet de eerste keer dat het mis gaat bij de portalen in de buurt van de Hovenring. In 2015 reed er al eens een graafmachine tegen hetzelfde portaal en in mei van dit jaar bleek de lading stro van een vrachtwagen iets te hoog opgestapeld voor het portaal.

Foto: SQ Vision Mediaprodukties