Militairen voor noodherstel en extra politie voor ordebewaking vertrokken naar Sint Maarten

0
Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

EINDHOVEN – Vanaf Vliegbasis Eindhoven zijn donderdagmiddag ruim honderd militairen vertrokken richting Sint Maarten. Het gaat om 100 genisten die worden ingezet voor noodherstel van de ravage die orkaan Irma op het Caraïbische eiland achterliet. Hiermee leggen zij de basis voor toekomstige structurele herstelwerkzaamheden.

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Extra agenten voor ordebwaking
Met de vlucht ging ook een groot aantal politieagenten afkomstig uit heel Nederland mee. Zij worden ingezet als extra mankracht bij de bewaking van de openbare orde op het eiland. Na Orkaan Irma werden winkels op Sint Maarten geplunderd. Het Franse Militaire toestel vliegt naar Curaçao en vandaar worden de militairen en agenten met een kleinere C-130 Hercules of een Dash 8 van de Kustwacht naar Sint Maarten overgevlogen. 

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Karel Doorman
Volgende week wordt ook Joint Logistic Support Ship Zr.Ms. Karel Doorman naar het Caribisch gebied gestuurd om daar ondersteuning te geven. Het grootste schip van de Koninklijke Marine wordt primair ingezet voor zeetransport van materieel en hulpgoederen. De Karel Doorman breekt daarvoor haar deelname aan de internationale oefening Northern Coast af.

Foto: Sem van Rijssel / SQ Vision

Het schip stoomt op dit moment op naar Den Helder en komt naar verwachting op vrijdagochtend aan in de marinehaven. De goederen die op dit moment nog aan boord zijn voor de oefening worden daar gelost en hulpgoederen worden geladen. Volgens de huidige planning zet de Karel Doorman op woensdag 20 september koers naar het Caribisch gebied, waar het ongeveer twee weken later aankomt.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1521″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Sem van Rijssel / SQ Vision