NAC wint van Groningen door twee doelpunten van Rai Vloet

0
Angelino voor NAC. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – Met twee doelpunten van Rai Vloet wist NAC in Breda te winnen van FC Groningen. In de eerste helft een tamme wedstrijd die maar moeilijk op gang kwam. NAC begon wel voortvarend aan de wedstrijd door meteen in de openingsfase een grote kans te creëren met een pass van Mounir El Allouchi na acht seconden op Rai Vloet. Echter wist deze voor rust het net niet te vinden. 

Rai Vloet scoorde twee keer. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Rai Vloet
Na rust een ontketend NAC wat meteen de aanval zocht. In de 58e minuut resulteerde dat in een doelpunt van uitblinker Rai Vloet. Een minuut later was het weer Vloet die de 2-0 op het scorebord zette. FC Groningen kon tien minuten later de aansluitingstreffer maken in de persoon van Mimoun Mahi. Net voor tijd scoorde Mahi de 2-2 maar tot vreugde van alles wat NAC een warm hart toedraagt werd deze goal afgekeurd wegens buitenspel. 

Rai Vloet legt aan en scoort de openingstreffer. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Aanvallend voetbal
De eerste drie punten van dit seizoen zijn binnen. Met het vertoonde spel kan trainer Stijn Vreven verder met de ingeslagen weg, aanvallend voetbal wat met vlagen perfect werd uitgevoerd. Hopen dat dat aanstaande zaterdag ook gebeurd en dat een stuntje tegen Feyenoord mogelijk is. 

Blijdschap bij NAC na de winst op FC Groningen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Scoreverloop: 58. Vloet 1-0, 59. Vloet 2-0, 70. Mahi 2-1.
Scheidsrechter: Makkelie. Gele kaart: Korte, Birighitti (NAC), Bacuna, Kane (FC Groningen).
Toeschouwers: 18.563.
NAC: Birighitti; Verschueren, Koch, Mari, Angelino; Mets, El Allouchi (90. Horsfield); Agyepong (71. Korte), Vloet, Garcia; Ambrose (78. Sprangers).
FC Groningen: Padt; Kane, Te Wierik, Reijnen, Memisevic (46. Bacuna), Warmerdam; Drost, Jensen, Hrustic (67. Veldwijk); Mahi, Van Weert (67. Idrissi).