Twee aanhoudingen na onderscheppen van 3600 kilo cocaïne

0
Foto: Politie

BREDA – De politie heeft twee mannen in Breda aangehouden in verband met het onderscheppen van 3600 kilo cocaïne met een straatwaarde van 100 miljoen euro. Het gaat om een 56-jarige man uit Oosterhout en een 39-jarige man uit Roosendaal.

Bananen
Het tweetal liet een zeecontainer via Antwerpen binnenkomen en liet deze verzenden naar een adres in Breda. De zeecontainer was geladen met bananen en afkomstig uit Columbia. Bij een controle van de Douane het afgelopen weekend in de haven van Antwerpen, bleek dat de bananen een deklading was voor de partij cocaïne met een straatwaarde van honderd miljoen euro.

Politie Antwerpen
De Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid, de douane Antwerpen en de Federale Politie van Antwerpen stelden naar aanleiding van deze vondst een gezamenlijk onderzoek in. De Landelijke Recherche greep in nadat de container maandag werd afgeleverd op een adres in Breda. Beide verdachten worden vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.