Man in scootmobiel beledigt agent en rijdt hem aan

0
Stockfoto - MaRicMedia

Tilburg – Een 44-jarige Tilburger reed dinsdagmiddag 19 september op de Gasthuisring opzettelijk een agent aan met zijn scootmobiel. De verdachte werd uiteindelijk door middel van pepperspray aangehouden.

Bierdrinkende man
De agent fietste die middag rond 14.30 uur over het parkeerterrein en zag een bierdrinkende man in een scootmobiel zitten. Aangezien hier een verbod op genotsmiddelen van kracht is, sprak de agent de man aan. Op het moment dat de man de agent zag, reed hij weg en schold hij de agent uit. Op een gegeven moment reed de man met zijn scootmobiel in de richting van de agent. Hij minderde geen vaart en reed met volle snelheid tegen de agent aan. Deze liep door de aanrijding verschillende kneuzingen aan zijn hand op. De mountainbike van de agent liep schade op.

Pepperspray
De man stapte vervolgens uit zijn scootmobiel en liep met gebalde vuisten richting de agent. Hij waarschuwde de man om zijn geweld te staken, omdat er anders pepperspray zou worden ingezet. Hier werd niet op gereageerd, waarop de verdachte werd bespoten werd met pepperspray. Toegesnelde agenten hielden hierop de verdachte aan en brachten hem over naar het politiebureau.