NAC blameert zich in bekertoernooi uit bij Achilles’29

1
Rai Vloet tegen Groningen de uitblinker. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA/GROESBEEK – NAC blameert zich in Groesbeek tegen Achilles’29. Op De Heikant werd NAC met 4-3 verslagen. 

Vloet
NAC kwam al snel op voorsprong via Vloet. Garcia was dichtbij de 0-2, maar daarna was de thuisclub gevaarlijk. Imran Oulad Omar raakte de lat en na een schot van Omid Popalzay maakt Oulad Omar uit de rebound gelijk. Doelman Timo Plattel voorkwam met een sliding buiten zijn strafschopgebied de 1-2 van Korte. Nadat een hoekschop verkeerd viel scoorde Mets alsnog voor NAC.

Strafschop
De eredivisieclub had de wedstrijd daarna redelijk onder controle. Maar de ploeg van trainer Eric Meijers gaf ook niks weg. Achilles ontsnapte in de tweede helft toen Sprangers in vrije positie over schoot. Meteen daarna kreeg Achilles een strafschop en die werd benut door aanvoerder Boy van de Beek.

Direct rood voor vloet
Kort daarop scoorde Achilles weer toen Niels Wouters profiteerde van geknoei achterin bij NAC. NAC was aangeslagen en Achilles sloeg opnieuw toe. Van de Beek nam een vrije trap en uitblinker Shuremy Felomina rondde af: 4-2. Vloet maakte een forse overtreding op Oulad Omar en kon met rood vertrekken. In de extra tijd maakte Enevoldsen nog 4-3.

Statistieken
Achilles’29-NAC 4-3 (2-1) – 7. Vloet 0-1, 14. Oulad Omar 1-1, 25. Mets 1-2, 60. Van de Beek 2-2 (pen.), 65. Wouters 3-2, 74. Felomina 4-2, 90. + 4. Enevoldsen 4-3.

Scheidsrechter: Manschot. Rode kaart: Vloet (84.). Gele kaarten: Zeeman en De Kler (Achilles’29), Mari, Koch, Mets (NAC). Toeschouwers: 1500

NAC: Birighitti; Verschueren, Koch, Mari, Angelino; El Allouchi, Mets; Korte, Vloet, Garcia (61. Agyepong, 73. Enevoldsen), Sprangers (61. Ambrose).


1 REACTIE

Comments are closed.