Naam van fietsbrug over Eindhovensch Kanaal onthuld

0
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

EINDHOVEN – De Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu heeft zaterdagmiddag samen met de twee bedenkers van de naam de fietsbrug over het Eindhovensch Kanaal in het stadsdeel Tongelre geopend. De brug dateert al uit 2014 en kwam eerder in het nieuws doordat hij weggetakeld moest worden voor de boot van Sinterklaas tijdens de intocht.

Het wijkblad ‘Prikkel’ uit Eindhoven Doornakkers had de prijsvraag uitgeschreven om een naam te bedenken voor de fietsbrug. Uiteindelijk waren het Paul van Erp en Ans Acda die afzonderlijk van elkaar de naam “Tongelbrug” hadden verzonnen. De naam is een samenstelling van TONgelre en GELdrop waartussen de brug ligt.

Tijdens de opening waren er diverse feestelijke activiteiten georganiseerd door onder andere de waterscouting Geldrop en de voetbalvereniging RKVV Tongelre. Zo kon je een bal over het kanaal in een doel proberen te schieten.