(VIDEO) Incidentenbestrijders ProRail redden vrouw met rollator van overweg in Vught

0

VUGHT – Drie medewerkers van spoorbeheerder ProRail hebben zaterdag in Vught een vrouw van het spoor gered. Incidentenbestrijders Tanja en Esther en ploegleider Roy waren toevallig bij de overweg aan de Laagstraat aanwezig en zagen hoe een vrouw met haar rollator vast kwam te zitten. Het tafereel werd vastgelegd door een beveiligingscamera van ProRail. De drie aarzelden geen moment en kwamen meteen in actie. Ze haalden de vrouw en de rollator snel van het spoor af en voorkwamen zo een drama. Gelukkig kwam er op dat moment geen trein aan.

Gevaar
ProRail waarschuwde onlangs voor de gevaren van rollators op overwegen. De wielen zijn smaller dan die van een trein en kunnen klem komen te zitten tussen de rails. De veelal oudere gebruikers ervan zijn dan vaak niet bij machte om de wielen van de rollator er tussenuit te trekken. Ziet u de gebruiker van een rollator stilstaan op een overweg? Rijd dan niet door maar kijk altijd of hulp nodig is.