Trein strandt midden op overweg in Eindhoven

0
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

EINDHOVEN – Tussen Eindhoven en Weert hebben dinsdagmorgen in de spits een tijd lang veel minder treinen gereden dan gebruikelijk. Rond 7.30 uur strandde een Sprinter midden op de overweg aan de Tongelresestraat in Eindhoven. Daardoor ontstonden er vanzelfsprekend niet alleen problemen op het spoor maar ook op de weg.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Gevaarlijke situatie
Ook enkele overwegen in de omgeving bleven gesloten. Een getuige zag echter hoe zowel voetgangers als automobilisten op den duur de waarschuwingslichten en gesloten bomen negeerden en toch doorreden. Omdat op het andere spoor wel nog beperkt treinverkeer mogelijk was zorgde dat volgens de getuige voor een gevaarlijke situatie.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Trein weggesleept
Even na 9.00 uur was een tweede trein aanwezig om de gestrande Sprinter weg te gaan slepen. Rond 9.35 uur is het spoor weer vrijgegeven.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision