Veel schade bij plofkraak op geldautomaat ING in Geldrop

0
Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

GELDROP – Twee mannen hebben donderdagochtend rond 04.00 uur een plofkraak gepleegd op een ING-pinautomaat aan de Heuvel in Geldrop. Het gebouw raakte door de ontploffing flink beschadigd.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Onbekende buit
Ooggetuigen melden aan het ED dat twee mannen naar schatting tien minuten binnen zijn geweest. Vervolgens gingen zij er op een rode scooter vandoor richting de Brigidakerk. Ze hadden een sporttas bij zich waarin een nog onbekende buit zat. De politie startte een zoektocht naar de plofkrakers, hierbij werd een politiehelikopter ingezet.

Foto: Dave Hendriks / SQ Vision

Onderzoek
De politie is een onderzoek gestart naar de plofkraak. Het is nog onduidelijk of alle winkels aan de Heuvel vandaag open kunnen in verband met het politieonderzoek.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1548″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Dave Hendriks / SQ Vision