Ouder echtpaar terecht na hachelijk avontuur in bos Oisterwijk, vrouw raakt te water

0
Foto: Toby de Kort / De Kort Media

OISTERWIJK – Bewoners van het Eikenven in Oisterwijk zagen vrijdagmiddag rond 16:30 een ouder echtpaar het bos in gaan bij het Eikenven. Het echtpaar ging een stukje wandelen. Vermoedelijk zijn ze de weg kwijt geraakt en werd het donker. De vrouw ging kijken of ze de weg nog terug kon vinden en liet haar man bij een boom wachten.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Vrouw te water
Omstreeks 22.00 uur ’s avonds hoorden buurtbewoners hulpgeroep vanuit het water komen achter het Eikenven. De hulpdiensten werden ingeschakeld en startten een zoektocht. Een politieman zag de vrouw in het water liggen en sprong het water in. Een buurtbewoner had nog een opblaasbootje en hiermee is de vrouw naar de vaste kant gekomen.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media

Zoektocht
Echter waren ze de man nog kwijt. Diverse politieagenten hebben door dicht bebost gebied gezocht en uit eindelijk de man aangetroffen. Het echtpaar is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Eind goed al goed. Het had veel erger kunnen aflopen volgens de buurtbewoners. De politie kwam met vier eenheden ter plaatse, ook waren er twee ambulance’s en twee brandweerwagens.

Foto: Toby de Kort / De Kort Media