Beter NAC verliest thuis van ADO met 0-1

0
Ook Thierry Ambrose scoorde niet tegen ADO. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – Daar waar NAC de winst naar zich toe had moeten trekken in de eerste helft was het ADO dat met drie punten terug naar Den Haag ging. In de 80e minuut scoorde Tom Beugelsdijk het enige doelpunt van de avond. NAC kreeg goede kansen, maar wist helaas niet te scoren.

Ook Manu Garcia wist vandaag het net niet te vinden, zijn tegenstander Tom Beugelsdijk wel. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Sterk begin NAC
De beginfase was overduidelijk voor NAC dat sterk aan de wedstrijd begon. Stijn Vreven koos tegen ADO Den Haag voor dezelfde basiself als in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Feyenoord. Toch was de eerste kans voor ADO Den Haag. In de 7de minuut was Lex Immers met een afstandsschot direct dichtbij een goal. Het antwoord van NAC kwam twee minuten later, El Allouchi krulde de bal fraai richting de bovenhoek, maar zijn inzet ketste via de kruising uit het doel. Net voor rust was het Menno Koch die van dichtbij miste. 

Giovanni Korte ziet zijn inzet gestopt worden. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Aanvallend NAC
Ook na rust was het NAC wat de aanval zocht. In de 53ste ging Thierry Ambrose op het ADO-doel af, maar hij trof doelman Robert Zwinkels. In de 75ste minuut was ADO-invaller en ex-NAC speler Erik Falkenburg nog dichter bij een doelpunt maar hij raakte van dichtbij de lat. Vijf minuten later wist ADO alsnog te scoren via Tom Beugelsdijk, de verdediger schoot de bal na een corner bij de tweede paal binnen. 

Teleurstelling bij NAC na de tegentreffer van ADO. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Nac wist zich niet meeste herstellen en verloor de wedstrijd met 0-1.

NAC – ADO Den Haag 0-1 (0-0). 80. Beugelsdijk 0-1. 
Scheidsrechter: Mulder
Toeschouwers: 18.523. 
Gele kaarten: Mari, Mets, Verschueren (NAC), Ebuehi, Meijers (ADO)

NAC: Birighitti; Horsfield (87. Enevoldsen), Koch, Mari, Angelino; Verschueren (82. Sprangers), Garcia, Mets; Korte (76. Fernandes), Ambrose, El Allouchi. 
ADO Den Haag: Zwinkels; Ebuehi, Beugelsdijk, Kanon, Meijers; Immers, El Khayati, Bakker; Becker (67. Hooi), Johnsen (46. Falkenburg), Duplan (76. Lorenzen).