Diverse auto’s in brand in Etten Leur en Zundert, politie doet onderzoek

0
Stockfoto - MaRicMedia

ETTEN LEUR/ZUNDERT – In de Vioolstraat in Etten-Leur en op de Berkenlaan in Zundert hebben in de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 september 2017 autobranden gewoed. De politie doet hier onderzoek naar.

Vioolstraat
In de Vioolstraat in Etten-Leur raakten rond 03.15 uur drie auto’s beschadigd. De brand woedde in de middelste van de drie, waarna ook de auto aan de linkerzijde vlam vatte en de auto aan de rechterzijde een gesmeulde zijkant opliep. De brandweer heeft de brandende auto’s geblust. Omdat politie en brandweer rekening houden met brandstichting, zijn alle drie de auto’s voor nader forensisch onderzoek meegenomen. 

Berkenlaan Zundert
Op de Berkenlaan in Zundert stonden rond 03.45 uur twee auto’s die achter elkaar stonden in brand. Ook hier moest de brandweer er aan te pas komen om de brandende auto’s te blussen, maar kon niet voorkomen dat één van de twee auto’s volledig uitbrandde. De tweede auto raakte zwaar beschadigd. Beide eigenaren hebben aangifte van brandstichting / vernieling gedaan. 

Meierseweg Zundert
Korte tijd later, kort voor 05.00 uur, moest de brandweer nog een keer in actie komen voor een brandende auto op de Meirseweg in Zundert. In dit geval verklaarde de eigenaar van de auto dat hij een raar geluid had gehoord aan zijn auto, was gestopt aan de kant van de weg en toen zag dat er brand woedde in/aan zijn auto. Door de brandende auto was ook een heg in brand gevlogen. 
Politie en brandweer gaan in dit geval uit van een technisch mankement aan de auto.