(VIDEO) Asbest vrijgekomen bij brand in fietsenstalling van verzorgingshuis in Oss

0

OSS – In de fietsenstalling van verzorgingshuis Loovelt in Oss heeft zondagmiddag kort brand gewoed. Daarbij is een nog onbekende hoeveelheid asbest vrijgekomen. De brandweer werd rond 15.50 gealarmeerd door de automatische brandmeldinstallatie van het verzorgingshuis aan de Saturnusstraat. Eenmaal ter plaatse was de brand snel geblust. Over de oorzaak is nog niets bekend.

Mannen in beschermende witte pakken ruimden de asbestdeeltjes op – Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Golfplaten geknapt
Bij de brand waren enkele golfplaten geknapt en na onderzoek bleek daarbij asbest te zijn vrijgekomen. De asbestdeeltjes waren onder meer terechtgekomen op straat en in de tuin van het naastgelegen buurthuis De Hille. Ook in de steeg tussen het verzorgingshuis en het wijkcentrum was asbest terechtgekomen. Een gespecialiseerd bedrijf is meteen begonnen met het opruimen van de asbest. Mannen in beschermende witte pakken en met maskers hebben de neergekomen asbestdeeltjes opgespoord en met een stofzuiger opgeruimd.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1564″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Gabor Heeres / SQ Vision