(VIDEO) Omgewaaide bomen en overlast bij storm die over Brabant raasde

0

BRABANT – De brandweer is donderdagochtend voor diverse stormschades in Brabant uitgerukt.

De boom belandde tegen de gevel van de woning. Foto: Arno van der Linden – SQ Vision

Eindhoven
Op de Pianostraat in Eindhoven waaide een boom om en belandde tegen een woning. De brandweer constateerde geen direct gevaar en sloot de stoep af met lint. De gemeentewerken komen de boom verwijderen.

In Roosendaal kwam een boom op een bestelbus. Foto: Christian Traets – MaRicMedia

Roosendaal
Aan de Heliotroopdijk in Roosendaal is donderdagochtend een boom omgewaaid. De boom kwam grotendeels te recht op een Poolse bestelbus en op een andere auto. De bestelbus raakte zwaar beschadigd, de andere auto raakte licht beschadigd. De brandweer kwam met twee voertuigen ter plaatse. De boom is door de brandweer klein gezaagd en langs de kant gelegd. De gemeente is ter plaatse. Zij gaan het verder afhandelen. Er raakte niemand gewond.

De gemeente heeft de bomen opgeruimd. Foto: Toby de Kort – De Kort Media

Oisterwijk
Twee enorme bomen waaide donderdagochtend over de Kerkhovenseweg in Oisterwijk. De brandweer kwam wel ter plaatse maar de gemeente heeft beide bomen klein gezaagd en opgeruimd. Er raakte niemand gewond. 

Foto: Perry Roovers – MaRicMedia

Breda
Op de Arenberglaan is donderdagochtend een reusachtig gedeelte van een boom omver gewaaid. De weg was geheel versperd en de stadsbussen konden niet verder. De brandweermannen hebben flink moeten zagen om een gedeelte van de weg vrij te krijgen zodat de stadsbussen er door konden. nadat deze waren gepasseerd sloot de politie de weg af en kon de brandweer verder met het verwijderen van de boom. Een hoogwerker kwam ter plaatsen om de top te verwijderen. Anderhalf uur later was het zo ver dat houthakkers en de gemeente de rest konden omhakken en verwijderen. ook dit nam nog een lange tijd in beslag.

 

Foto’s: 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1572″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”40″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]