Felle autobrand slaat over op woning in Valkenswaard

0
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

VALKENSWAARD – Op de oprit van een woning aan het Laurentiusdal in Valkenswaard is in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto uitgebrand. Het vuur ontstond rond 4.30 uur door nog onbekende oorzaak. De bewoners wisten op tijd een veilig heenkomen te zoeken maar moesten hun hond in alle paniek achterlaten. Het beestje werd door de toegesnelde brandweer uit het huis gehaald.

Woning zwaar beschadigd
De felle brand heeft de auto volledig verwoest. Het vuur sloeg wel over op de gevel van de woning waardoor ook die zwaar beschadigd raakte. De brandweer schaalde op naar code middelbrand en riep twee blusvoertuigen op om de vlammen te bedwingen. De politie is begonnen met een onderzoek naar de oorzaak van de brand.