Gelijkspel Kozakken Boys in troosteloze wedstrijd tegen Excelsior M

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

MAASSLUIS – Kozakken Boys heeft de zegereeks niet voort kunnen zetten. Waar de Tweede Divisie normaal bijna garant staat voor aantrekkelijk voetbal, was het duel in Maassluis een uitzondering op de regel. In een regenachtig Maassluis wisten beide ploegen in 90 minuten tijd nauwelijks kansen te creëren. Nadat Raily Ignacio een kwartier voor tijd toch de 0-1 binnenschoot konden de manschappen van Danny Buijs de overwinning niet over de streep trekken. Wat resulteerde in een teleurstellende 1-1 einduitslag.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Snel vergeten
De openingsfase was er één om snel te vergeten. Excelsior Maassluis groef zich in en wist via boomlange spits Vink een beetje gevaar te stichten. Daarnaast bestond de eerste helft vooral uit stroperig voetbal, met weinig kansen voor beide doelen. Het hoogtepunt van de eerste helft was een mooie redding van Richard Arends op een venijnige bal van Dean van Ooijen.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Ook na de rust veranderde het spelbeeld nauwelijks, de Werkendammers wisten zelden het zeer compact spelende Excelsior moeilijk te maken. De Werkendammers hadden de sluitpost van Maassluis tot aan de 67 minuut nog geen één keer echt kunnen testen. Pas toen een kopbal van Leon Bot op de lat dwarrelde moest de doelman ingrijpen om te voorkomen dat diezelfde Leon Bot hem in de rebound alsnog zou binnenkoppen.

Gelijkspel
Een kwartier voor tijd was het alsnog raak. Ahmad Mendes Morreira zorgde voor een lage strakke voorzet die terecht kwam bij spits Raily Ignacio. Hij zorgde met zijn schot voor de voorsprong. Na het doelpunt liepen ‘De Boys’ vooral achteruit. Met de komst van Sven Ingen voor Mahmut Sönmez werd gekozen voor vijf verdedigers. Drie minuten voor tijd viel de gelijkmaker dan toch. Een vrije trap die leidde tot een scrimmage was genoeg voor Excelsior Maassluis om de 1-1 binnen te schieten. Uiteindelijk mochten de Boys nog in de handen knijpen dat het bij een gelijkspel bleef, want Richard Arends voorkwam met een puike redding dat de wedstrijd in een verliespartij eindigde.

Tekst: Kozakken Boys

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia