NL-alert na zeer grote brand in loods van loonbedrijf in Valkenswaard

0
Foto: Rico Vogels / SQ Vision

VALKENSWAARD – Aan de Kromstraat in Valkenswaard is maandagavond brand uitgebroken in een grote loods van een loonbedrijf. Het vuur ontstond rond 21.00 uur door nog onbekende oorzaak. Er staan onder meer landbouwmachines en tractoren in.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision

GRIP1
Toen de eerste brandweerwagen ter plaatse kwam stond de loods al in lichterlaaie. De brandweer heeft opgeschaald naar code zeer grote brand en voor een gezamenlijke coördinatie tussen de hulpdiensten is GRIP1 afgegeven.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision

‘Sluit deuren en ramen!’
Mogelijk komt bij de brand asbest vrij, daarnaar wordt door de brandweer onderzoek gedaan. Onder omwonenden is uit voorzorg een NL-alert verspreid met de oproep ramen en deuren te sluiten. De politie houdt nieuwsgierigen op afstand.

Foto: Rico Vogels / SQ Vision