Vuurwapen aangetroffen bij controle auto Veldhoven

0
Stockfoto - MaRicMedia

VELDHOVEN – Tijdens de controle van een personenauto heeft de politie donderdagmiddag een vuurwapen met bijbehorende munitie aangetroffen in de kofferbak. De 27-jarige bestuurder uit Ierland en de 16-jarige bijrijder uit Engeland zijn aangehouden.

Niet kunnen identificeren 
De politie hield donderdagmiddag 12 oktober rond 15.30 uur een controle op het verkeer aan de Locht. Daarbij viel hen een auto op met een Brits kenteken. Toen zij het voertuig aan de kan zetten bleek de bestuurder zich niet te kunnen identificeren. Daarop werd een nader onderzoek aan de auto ingesteld. In de kofferbak troffen de collega’s een doos aan met daarin een vuurwapen en bijbehorende munitie. De beide mannen zijn daarop aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau. Het vuurwapen en de munitie zijn in beslag genomen.