(VIDEO) Gelijkspel in aantrekkelijk duel Kozakken Boys tegen GVVV

0

WERKENDAM – Op een drukke Zwaaier heeft Kozakken Boys de drie punten net niet uit het vuur kunnen slepen. In het duel dat live te volgen was op FOX Sports waren alle elementen voor een spetterende pot voetbal aanwezig. Ongelukkigerwijs scoorde GVVV in de 95ste minuut de gevreesde gelijkmaker, waardoor het aantrekkelijke duel in een 2-2 gelijkspel eindigde. Vlak voor de wedstrijd was er een minuut stilte voor het overlijden van erelid Dhr. N. Hoegee, ter nagedachtenis speelde Kozakken Boys met rouwbanden.

Minuut stilte voor aanvang wedstrijd. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Sterke openingsfase
Tijdens de openingsfase golfde het spel heen een weer. Toch begon Kozakken Boys de wedstrijd sterker dan GVVV en creëerde het een aantal goede mogelijkheden via El Azzouti en Quinton Jakoba. Daarna deelde beide ploegen nog wat speldenprikjes uit, maar na ruim een half uur spelen werd El Azoutti de diepte ingestuurd. Hij nam de bal goed mee in de kluts en schoof de bal beheerst in de lange hoek. Vlak voor rust zette Kozakken Boys nog even aan, maar dat resulteerde niet in een grotere voorsprong.

Feest bij Kozakken Boys na de 1-0. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

In de tweede helft scoorde GVVV na vijf minuten spelen de 1-1 gelijkmaker. Het zat Kozakken Boys mee want vlak na de gelijkmaker vloog een voorzet van Sanny Monteiro aan iedereen voorbij en belandde plots achter de doelman van GVVV, wat opnieuw een voorsprong opleverde. Gedurende de tweede helft werd de wedstrijd steeds grimmiger. De arbitrage zorgde ervoor dat de wedstrijd niet ontspoorde, maar een felle, passievolle laatste minuten vol spektakel opleverden.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Weer gelijkspel
Danny Buijs probeerde met zijn wissels meer grip op de wedstrijd te krijgen om zo de wedstrijd in een counter op slot te gooien. El Azoutti liet echter na met een vrije kopkans de bevrijdende 3-1 binnen te knikken. GVVV bleef geloven in de 2-2 en zette de laatste linie van de Werkendammers flink onder druk wat in de 95ste minuut de gelijkmaker opleverde.

Tekst: Kozakken Boys / Niels Pruissen