(VIDEO) Bestelwagen door brand verwoest op Tuinbouwweg in Made

0

MADE – Een Mercedes bestelwagen is maandagochtend door brand verwoest op de Tuinbouwweg in Made. In de auto zaten twee personen die allebei op tijd de auto konden verlaten. De bestuurder verklaarde dat ineens de vlammen uit de achterbak van de auto kwamen. “Ik zag ineens de vlammen echter me vandaan komen. Ik twijfelde geen moment en heb de auto gestopt en maakte dat we wegkwamen.” Aldus de bestuurder. “Mijn maat wilde nog wat spullen uit de auto pakken maar dat heb ik hem afgeraden” 

De bestelwagen brandde volledig uit. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Elektrisch mankement
De vlammen legde de hele bestelwagen in de as. Volgens de bestuurder zou een elektrisch mankement wel eens de oorzaak kunnen zijn. “Ik heb al diverse malen een zekering vervangen, waarschijnlijk is dat de oorzaak.” De bestuurder baalde wel want zijn wagen was aangepast om een elektrische rolstoel te vervoeren. 

Er bleef niet veel meer over. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Bootje varen
Achter in de bus lagen meerdere kannen benzine en een gasfles. De mannen wilde net gaan varen met hun boot in de Biesbosch. “We gaan gewoon varen direct, alleen even nieuwe benzine halen” aldus de laconieke bestuurder die behalve schrik niet gewond raakte. 

Gasfles
Vanwege de aanwezigheid van de gasfles was de brandweer voorzichtig met blussen. Toen bleek dat het veilig genoeg was om de gasfles uit de auto behalen werd dit gedaan en werd de gasfles in een naastgelegen sloot gekoeld. Een berger heeft de bestelwagen getakeld en afgevoerd. 

Niet iedereen had het geduld te wachten. Deze bestuurder kan een bekeuring verwachten. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Bekeuring
De politie heeft ten tijde van de brand meerdere bestuurders bekeurd wegens asociaal rijgedrag. Blijkbaar konden bestuurders niet het geduld bewaren en reden over het fietspad toch langs het incident. “Dit gedrag tolereren we niet, de bestuurders kunnen een bekeuring op hun deurmat verwachten” aldus de politie ter plaatse.

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1602″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”30″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]