Vijf lichtgewonden door ontploffing ammoniakcilinder in Den Bosch

0
Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

DEN BOSCH – Bij een bedrijf aan de Parallelweg in Den Bosch heeft zich maandagmorgen een explosie voorgedaan. Rond 9.40 uur ontplofte er een met ammoniak gevulde gascilinder. Gelukkig waren de medewerkers net op dat moment pauze aan het houden waardoor niemand ernstig gewond raakte. Rondvliegende scherven van de cilinder of een grote hoeveelheid ingeademde ammoniak kunnen immers dodelijk zijn.

Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

Omgeving ontruimd
Wel moesten vijf medewerkers worden nagekeken of behandeld door ambulancemedewerkers omdat ze een minimale hoeveelheid ammoniak hadden ingeademd. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. Waardoor de cilinder ontplofte is niet duidelijk. Bedrijven in de omgeving werden uit voorzorg ontruimd. Even na elf uur konden die afzettingen weer worden opgeheven.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1607″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils