Vliegtuig Kustwacht maakt voorzorgslanding op Eindhoven Airport

0
Foto: SQ Vision Mediaprodukties

EINDHOVEN – Een vliegtuig van de kustwacht heeft dinsdagmorgen een voorzorgslanding gemaakt op Eindhoven Airport. Dat gebeurde nadat er in de cabine rookontwikkeling zou zijn ontstaan. De hulpdiensten kregen daarop een zogeheten standby-call en rukten met groot materieel uit naar de luchthaven. Naast de brandweer van de vliegbasis Eindhoven rukten ook de civiele brandweer, politie en twee ambulances uit.

Dornier 228-212
Het toestel van het type Dornier 228-212 landde even later zonder problemen en de beide piloten konden het veilig verlaten. Verder was er niemand aan boord van het kustwachtvliegtuig. Van brand bleek geen sprake te zijn, wat de rookontwikkeling dan wel heeft veroorzaakt is niet bekend.