Twee gewonden door omvallen grote steiger bij parochie in Budel

0
Foto: Harm van Leuken / SQ Vision

EINDHOVEN – Op de kerkstraat in Budel zijn woensdagmorgen twee mannen lichtgewond geraakt toen de grote steiger waarop ze stonden omviel. Dit gebeurde doordat een grote tak afbrak bij hun snoeiwerkzaamheden aan een boom. Die beukte tegen de steiger waardoor die omviel. Het ongeval gebeurde in de voortuin van de pastorie Onze lieve Vrouw Visitatie in Budel.

Foto: Harm van Leuken / SQ Vision

Traumahelikopter
De slachtoffers zijn twee vrijwilligers van de parochie die zich bezig houden met het onderhoud in en rondom de kerk en pastorie. Vanwege de hoogte (zeker 3,5 meter) werd ook de traumahelikopter gealarmeerd, maar omdat de verwondingen tot dusverre meevielen hoefde deze niet ter plaatse te komen.

Foto: Harm van Leuken / SQ Vision

Ziekenhuis
Wel kwamen twee ambulances en de politie naar het ongeval. Een persoon liep een hoofdwond op die ter plaatse behandeld kon worden in de ambulance, het andere slachtoffer had minder geluk en werd met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Hij was wel aanspreekbaar.

Foto: Harm van Leuken / SQ Vision