De hele Kromstraat in Oss is ineens parkeerterrein geworden. Toch?

1
Het doel van een vrachtwagenverbod schiet men voorbij met deze bordensoep - Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

OSS – Bekend van de soep is Oss zeker; de Unox soep. Maar sinds vandaag wellicht ook van deze bordensoep. Deze opmerkelijke combinatie van borden is geplaatst op de hoek van de Kromstraat en de Hertogin Johannasingel. Vermoedelijk heeft de gemeente geprobeerd er een parkeerverbod voor vrachtwagens mee aan te geven.

De opmerkelijke bordencombinatie op de Kromstraat in Oss – Foto: Gabor Heeres / SQ Vision

Bevoorraading geblokkeerd
Dat is ook wel gelukt, het onderste bord geeft immers al een inrijverbod voor vrachtwagens aan. En tsja, als je er met een vrachtwagen niet in mag rijden hoe wil je er dan parkeren? Omdat een vrachtwagenchauffeur er al niet in mag rijden is de uitzondering voor het direct laden en lossen van goederen zo helaas ook komen te vervallen en dus wordt het voor leveranciers dankzij deze bordensoep onmogelijk de winkels in de Kromstraat te bevoorraden.

Hele straat parkeerplaats?
Verder valt natuurlijk het vierkante blauwe bord met de witte P op: parkeerplaats. OK, niet voor vrachtwagens maar met uw auto kunt u de hele Kromstraat nu legaal als parkeerterrein gebruiken. Parkeert u uw auto gerust waar u wilt. Althans, dat zegt het bord…. Of de gemeente Oss echt dit beoogde toen ze deze opvallende bordencombinatie lieten plaatsen betwijfelen we. Misschien moet er toch even een bordenambtenaar even zijn huiswerk opnieuw doen.


1 REACTIE

  1. Een aantal jaren geleden hebben de wegbeheerders aan de minister gevraagd het RVV aan te passen en wel zo dat als er vakken waren ook in die vakken geparkeerd moest worden. Ze wilden geen onderborden “uitsluitend in de vakken” meer aanbrengen. Het is toch logisch dat je in de vakken moet parkeren als er vakken zijn. Toen is artikel 24 RVV aangepast. Om ze in de vakken te krijgen is dan ook geen onderbord of een parkeerverbod E1 nodig. Art 24 lid 4: Indien een parkeergelegenheid, aangeduid met een van de verkeersborden E4 tot en met E9 of E11 tot en met E13 van bijlage 1, is voorzien van parkeervakken, mag slechts in die vakken worden geparkeerd. Het voordeel hiervan is ook dat voor een “kaal” bord E4 geen verkeersbesluit nodig is. Met onderbord is er wel een verkeersbesluit nodig (art.12 BABW).

Comments are closed.