Politie verijdelt overval op tehuis voor begeleid wonen in Teteringen

0
Stockfoto - MaRicMedia

TETERINGEN – Door een snelle inzet van een aantal rechercheurs kon de politie vrijdagavond een mogelijke overval op een tehuis voor begeleid wonen voorkomen. Twee verdachten werden aangehouden.

Getuige
Eerder op die dag meldde zich een getuige bij de politie. De persoon wist dat er een plan werd beraamd om een tehuis voor begeleid wonen aan de Donkerstraat in Teteringen te overvallen. Gezien de gevaarzetting voor de jonge bewoners van de woongroep, werd door de politie direct besloten om met een snelle inzet van een aantal rechercheurs de zaak te verijdelen.

Twee aanhoudingen
Verschillende recherchers vatte post rond het betreffende gebouw. Rond 22.30 uur – het tijdstip dat de overval volgens de getuige zou plaats vinden – zagen de politiemensen inderdaad twee jonge mannen naderen. Toen zij een deur van het pand wilden openen grepen de rechercheurs in. Het tweetal, Bredanaars van 17 en 18 jaar oud en bekenden van de politie, werd ingerekend.