Kozakken Boys op eigen veld onderuit tegen Rijnsburgse Boys

0
Rijnsburgse Boys komt op een 0-1 voorsprong. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WERKENDAM – Kozakken Boys heeft nul punten overgehouden aan een spannend thuisduel tegen Rijnsburgse Boys. De Werkendammers konden op een goedgevulde Zwaaier het goede gevoel van afgelopen week niet door trekken en gingen in een duel waar de kansen voor het oprapen lagen met 1-2 de boot in tegen Rijnsburgse Boys.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Valse start
Kozakken Boys begon niet sterk aan de wedstrijd en kreeg na 10 minuten een forse tegenvaller te verwerken. Aanvoerder Toby Mulder, net hersteld van een blessure, moest na een korte sprint het veld met een hamstringblessure verlaten. Vlak daarna kregen de Werkendammers de volgende tik te verwerken, toen Joël Tillema namens de Rijnsburgers de verdiende 0-1 binnen schoot.

Goed herstel
Na 20 minuten kreeg Rijnsburgse Boys steeds minder grip op de wedstrijd. Kozakken Boys dicteerde en kwam via een aantal gevaarlijke hoekschoppen en een schot uit de draai van Raily Ignacio steeds dichter bij de gelijkmaker. In de 36ste minuut schoot Ahmed El Azzouti na een mooie aanval over de linkervleugel en goed klaarleggen van Raily Ignacio de 1-1 strak tegen de touwen. ‘De Uien’ uit Rijnsburg kwamen voor rust niet meer in het spel voor en het was wachten op de voorsprong, maar het rustsignaal kwam voor de Rijnsburgers net op tijd.

Blijdschap na de gelijkmaker door spits Ahmed El Azzouti. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Na rust werd het spel wat onzorgvuldiger, maar na mate de tweede helft vorderde werd de ploeg van trainer Danny Buijs steeds sterker en kwam het steeds dichter bij het doel van Rijnsburgse Boys. Ongelukkigerwijs was Buijs opnieuw genoodzaakt te wisselen, want Richard Arends moest nadat hij ongelukkig op de grond belandde ook voortijdig het veld verlaten. Nils den Hartog verving hem.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Kansenregen niet beloond
Raily Ignacio was een aantal keer dichtbij de 2-1, maar de onderkant van de lat was hem niet goed gezind. Invaller Ahmed Mendes Morreira zorgde ervoor dat Kozakken Boys ook het laatste kwartier nog een offensief kon forceren, maar een schot van hem dwarrelde vijf minuten voor tijd ook op de lat. Even later viel pardoes de 1-2 achter doelman Nils den Hartog. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd kreeg Sven van Ingen nog een levensgrote kans op de gelijkmaker, maar zijn schot mislukte volledig.

Tekst: Kozakken Boys/Niels Pruissen