Bekeuringen bij uitgebreide vrachtwagencontrole in Valkenswaard

0
Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision

VALKENSWAARD – Op de parkeerplaats aan de Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard werd vandaag een grote politie controle gehouden. Uitsluitend vrachtwagen werden door motoragenten naar de parkeerplaats gebracht. Deze werden geheel gecontroleerd op de rijtijdenwet en of de lading wel klopte en ook werd er een door de RDW een uitgebreide technische controle aan de trucks uitgevoerd.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision

Eindhovenseweg
De controle begon op de Eindhovenseweg tegenover het Esso benzinestation. Daar stond al vanaf 8.30 uur een politieauto te controleren op vrachtwagens die de Geenhovensedreef op reden. Maar ook vrachtwagenchauffeurs die rechtdoor de Eindhovenseweg op reden Valkenswaard in moesten de motoragenten volgen naar de Pastoor Heerkensdreef.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision

Bekeuringen
Deze laatste categorie chauffeurs kreeg sowieso een bekeuring omdat daar een rijverbod geldt voor vrachtwagens. De controle duurde tot 14.00 uur. Er werden 27 vrachtwagens uitgebreid gecontroleerd. Er zijn bekeuringen uitgedeeld maar hoeveel is niet bekend.

Foto: Jozef Bijnen / SQ Vision