Alertheid gevraagd bij autobranden in Tilburg

0
Een autobrand in de wijk Tilburg-Noord. Foto: Jack Brekelmans - Persburo-BMS

TILBURG – In de afgelopen maanden vonden er in Tilburg tientallen autobranden plaats. De politie doet onderzoek naar deze branden en vraagt bewoners om hulp en alertheid.

Stockfoto – MaRicMedia

Nachtelijke uren
De politie is tijdens haar surveillance alert op de omgeving. Maar ze staan niet op iedere hoek van de straat. Veelal vinden de autobranden in de nachtelijke uren plaats, wat het vinden van getuigen niet gemakkelijk maakt. Toch blijkt dat er veel relevante informatie in de wijk aanwezig is. Daarom de politie de hulp van de bewoners in het gebied via politie.nl, via social media én via bannering.

Uitgebreid onderzoek
Er is extra aandacht voor de situatie in de wijken Het Zand en Korvel. Zo wordt er na iedere autobrand uitgebreid onderzoek gedaan door met omstanders en buurtbewoners te spreken. Uit onderzoek blijkt dat er veelal autobranden plaatsvinden na een conflict in het criminele circuit, als vorm van fraude en conflicten in de relationele sfeer. Autobranden leveren gevaar op in een woonwijk en maken veel schade.

Vier tips
De politie vraagt buurtbewoners om mee te denken en hebben de volgende vier concrete tips:

  •        Blijf alert en meld verdachte situaties op 112
  •        Zorg voor goede buitenverlichting
  •        Deel beeldmateriaal
  •        Deel relevante informatie

Heeft u informatie neem dan contact op met de politie.