(FOTO’S) Start opnames voor grote film Redbad in Prehistorisch Dorp Eindhoven

0
Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

EINDHOVEN – Na maanden van voorbereiding zijn vandaag de opnames voor de film Redbad begonnen in het Prehistorisch Dorp in Eindhoven van de film Redbad. De film Redbad is de grootste Nederlandse filmproductie die ooit is gemaakt. De regie is in handen van de in Eindhoven geboren regisseur Roel Reiné. Klaas de Jong is de producent.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Bekende acteurs
In de film doen veel bekende acteurs mee: Gijs Naben, Loes Haverkort, Teun Kuilboer, Lisa Smit, Derek de Lint, Jack Wouterse, Huub Stapel, Mark van Eeuwen, Martijn Fischer, Birgit Schuurman en zelfs Hollywood-ster Jonathan Banks.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Grote productie
De opnames zijn in september begonnen. Sinds die tijd heeft de productie rondgetrokken met 45 vrachtwagens, 2 opleggers, 104 crewleden, 1800 kostuums, tientallen stuntvechters en 18 vaste paarden, daarbij sloten zich op de diverse locaties steeds honderden figuranten aan. Van Denemarken, naar Duitsland, via Friesland, Ameland en Apeldoorn naar België en nu start de Redbad productie in Eindhoven.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Dorestad
Het Prehistorisch Dorp in Eindhoven is de perfecte locatie voor het filmdorp Dorestad. Een groot deel van de film zal hier worden opgenomen. Het Prehistorisch Dorp is hiervoor helemaal omgebouwd. Er is een kerk bijgebouwd, steigers voor een haven en een grote toegangspoort met een muur. Delen van dit decor zullen in het Prehistorisch Dorp blijven staan zodat de bezoekers volgend jaar deze decors uit de film kunnen bezoeken.

Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Zomer 2018 in de bisocoop
De opnames in het Prehistorisch Dorp duren nog tot en met 21 november 2017. De film Redbad draait in de zomer van 2018 in de bioscopen.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1679″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”80″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Foto’s: Arno van der Linden / SQ Vision