Kozakken Boys wint in matig duel van TEC

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

WERKENDAM – Kozakken Boys heeft met een zege op TEC aansluiting gehouden bij de top van de Tweede Divisie. In troosteloze weersomstandigheden was een overwinning op de Zwaaier welkom, aangezien de verschillen in de ranglijst zeer klein zijn. De wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning.

Kemy augustien van TEC haalt Julian Agatowski onderuit. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Aanjager Leon Bot
Onder leiding van aanjager Leon Bot kwamen de Werkendammers op een 1-0 voorsprong. TEC gaf echter de eerste helft weinig weerstand en Kozakken Boys kreeg met goed verzorgd voetbal een aantal mogelijkheden op eerdere uitbreiding van de score. Vlak voor rust rondde clubtopscorer Ahmed El Azzouti een bal alsnog fraai af en werd de kleedkamer met een comfortabele 2-0 voorsprong opgezocht.

Blijdschap na de 1-0 door Leon Bot. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Nachtkaars
Vlak na rust deed TEC onverwachts wat terug. Serhet Kóc stifte de bal keurig over keeper Nils Den Hartog heen en de aansluitingstreffer was een feit. Het spel bleef na het doelpunt stroperig aan beide kanten, totdat invaller Ahmed Mendes Morreira de wedstrijd nieuw elan inblies. Zijn versnellingen zorgden voor meer gevaar voor het vijandelijk doel en dat mondde al snel uit in een 3-1 voorsprong. Zijn voorzet werd binnengeschoten door Raily Ignacio. Even leek het erop dat de voorsprong nog verder werd uitgebreid, maar de wedstrijd ging uiteindelijk door slordigheden in de eindpasses alsnog als een nachtkaars uit.

Tekst: Kozakken Boys/Niels Pruissen