NAC weet niet te winnen van VVV in Venlo

0
Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

VENLO/BREDA – NAC heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het duel tegen VVV-Venlo. In Venlo bleef de stand onveranderd, 0-0. Voor rust wist een taai VVV goed weerstand te bieden tegen de ploeg van Stijn Vreven, terwijl de Parel van het Zuiden in de tweede helft beter in het spel kwam. Tot doelpunten leidde het echter niet in De Koel, waardoor na 90 minuten de brilstand nog steeds op het scorebord stond. 

Schaakspel
De eerste tien minuten was het duidelijk zoeken in De Koel voor beide ploegen. Het was Lennart Thy die de eerste kans kreeg namens VVV, maar Mark Birighitti kon zijn schot naast kijken. De Bredanaars kwamen niet veel later met een antwoord. Mounir El Allouchi kon van buiten de zestien op het doel van Lars Unnerstall vuren, maar ook hier bleef een doelpunt helaas uit. De wedstrijd mondde vervolgens uit in een schaakspel. Beide ploegen gingen geduldig op zoek naar de openingstreffer. Toch wisten de Limburgers noch de Bredanaars elkaars doelman echt aan het werk te zetten.

Rai Vloet. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Na de thee kwam het initiatief vooral van de zijde van NAC. De grootste kans was voor Rai Vloet in de 51e minuut. Na een een goede voorzet van Giovanni Korte wist hij uit te halen, maar doelman Unnerstall kon op de doellijn redding brengen. De Bredanaars hadden het betere van het spel en kregen de wedstrijd vervolgens aardig onder controle. Het was wederom Vloet met een dot van een kans na een sublieme solo van Angelino vanaf eigen helft. Vanaf tien meter schoot hij de bal over het doel van de Limburgers. VVV kwam ook zo nu en dan op de helft van NAC, maar veel verder dan een aantal afstandschoten kwamen zij niet.

Mark Birighitti was weer fit en stond in het doel. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Met nog een kwartier spelen bleef het wachten op een doelpunt. Zowel NAC als VVV kregen hier goede kansen voor. Aan Bredase kant was Paolo Fernandes met een paar goede acties gevaarlijk, terwijl in de slotminuten VVV nog aandrong met enkele vrije trappen en corners. Een opvallend moment was er nog in de zestien van VVV, toen Rai Vloet duidelijk werd geduwd na zijn balaanname, maar Kamphuis zag er geen penalty in. Beide doelmannen hielden echter uiteindelijk hun doel schoon, waardoor NAC met een punt vertrekt uit Venlo. 

Tekst: NAC.nl

Stijn Vreven. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia