Dramatisch avondje NAC na 0-8 verlies tegen Ajax

0
Een van de weinige kansen voor NAC. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC is zaterdagavond tegen een zware nederlaag aangelopen. In eigen huis ging de ploeg hard onderuit tegen Ajax: 0-8.

Keeper Mark Birighitti kon maar liefst acht keer de bal uit het net halen. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Dominant Ajax
Ajax opende de wedstrijd dominant. Het ging op zoek naar de vroege voorsprong, waardoor Mark Birighitti al na twee minuten gestrekt moest na een poging van Kasper Dolberg. Het bleek helaas een voorbode voor wat moest komen. Nadat Matthijs de Ligt uit een corner raak kopte en Donny van de Beek na een lage voorzet binnenschoot, was het diezelfde Van de Beek die zijn schot na een klein half uur van richting veranderd zag worden voor de 0-3. NAC worstelde en probeerde een aansluitingstreffer te forceren, maar het mocht niet baten. Iets later waren het nogmaals De Ligt en David Neres die het doel vonden. De Parel van het Zuiden wist hierna nog enkele kleine kansen te creëren via Angelino en Rai Vloet die met een lage schuiver de paal raakte, maar zij konden de achterstand niet verkleinen.

Giavnni Korte in duel met Hakim Ziyech. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Hard onderuit
Nadat na rust Bart Meijers in het veld was gekomen voor Giovanni Korte, was het de thuisploeg met de eerste mogelijkheden. Zo schoot Vloet na een goede steekpass van Arno Verschueren op Onana en keerde de Kameroense keeper enkele schoten uit de tweede lijn. Niet veel later viel echter de zesde treffer, toen Lasse Schöne vanaf elf meter raak schoot na een vermeende overtreding van Mounir El Allouchi. Het leed werd nog eens verergerd toen Klaas-Jan Huntelaar na een kleine 75 minuten raak kopte en kort hierna Van de Beek zijn derde treffer van de avond maakte. NAC ging hard onderuit in eigen huis, waardoor het Avondje NAC tegen Ajax in mineur eindigde.

Tekst: NAC.nl

De harde cijfers op het scorebord, 0-8. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia