NAC weet weer wat winnen is, Excelsior thuis met 3-1 verslagen

0
Blijdschap bij Vloet en El Allouchi na de goal van inval Fernandes. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft in het duel tegen Excelsior weer eens drie punten weten te verzilveren. Waar Thierry Ambrose zowel in de eerste als in de tweede helft een penalty benutte, zorgden Paolo Fernandes en Mike van Duinen voor de 3-1 eindstand.

NAC speler Paolo Fernandes scoorde de beslisingstreffer, 3-1. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Schot op de paal
NAC begon goed aan de wedstrijd met een kolkend Rat Verlegh Stadion achter zich. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de thuisploeg. Na een sublieme actie van Angeliño, zag hij zijn schot helaas op de paal belanden. Het was in het eerste gedeelte van de wedstrijd zoeken voor de ploeg uit Kralingen. De geel-zwarten speelden goed positiespel en kregen in de openingsfase drie grote kansen via Giovanni Korte en Rai Vloet. 

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Strafschop
In de 24e minuut werd de bal op de stip gelegd door scheidsrechter Kevin Blom, na een overtreding op Giovanni Korte. Spits Thierry Ambrose schoot de bal beheerst achter doelman Ögmundur Kristinsson. De Bredanaars bleven de verdere eerste helft heer en meester in eigen huis en gingen rusten met de voorsprong.

Tweede strafschop
Net na rust werd de score verdubbeld toen de bal voor de tweede keer deze avond op de stip werd gelegd. Na een overtreding op Ambrose ging de Fransman zelf achter de bal staan en schoot hem voor de tweede maal binnen. De Parel van het Zuiden kon dus vol vertrouwen de koers hervatten. 

Ook de tweede strafschop ging er feilloos in. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Beslissingstreffer
In de 66e minuut kwam de ploeg uit Rotterdam echter uit het niets met een antwoord en tekende Mike van Duinen voor de 2-1. NAC ging vervolgens niet achteruit lopen en hield stand. In de 77e minuut zorgde Paolo Fernandes, die krap twee minuten in het veld stond, voor de beslissingstreffer. Met de overwinning behoudt NAC de drie punten in eigen huis: 3-1. 

Tekst: NAC.nl

Statistieken

Opstellingen
NAC Breda: Bertrams, Sporkslede, Meijers, Marí, Angelino, Verschueren, El Allouchi (’84 Nijholt), García, Korte (’75 Fernandes), Ambrose (’78 Enevoldsen), Vloet

Excelsior: Kristinsson, Karami, Faes, Massop, Faik, Koolwijk, Van Duinen, Elbers, Messaoud (’59 Vermeulen), Mattheij, El Azzouzi (’59 Hadouir) 

Gele kaarten
NAC Breda: Sporkslede, Korte, Verschueren
Excelsior: Massop

Scoreverloop
24′ 1-0 Thierry Ambrose (p)
48′ 2-0 Thierry Ambrose (p)
66′ 2-1 Mike van Duinen 
77′ 3-1 Paolo Fernandes