Twee aanhoudingen na ontruiming laatste veld Fort Oranje

0
Een arrestantenbus rijdt het terrein van Fort Oranje op. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

RIJSBERGEN – “Onmenselijk en onverantwoord”, de laatste woorden van Yves Mens voordat hij werd aangehouden op Fort Oranje. “Wie zorgt er nu voor mijn moeder, ik ben haar mantelzorger” schreeuw Mens nog naar Louise Schneider, woordvoerster van de gemeente Zundert. Kort daarna slaan agenten Mens in de boeien en wordt hij in een arrestantenbus afgevoerd. Niet veel later wordt een ambulance gealarmeerd voor Yves zijn moeder. De situatie is haar allemaal te veel geworden en is onwel geworden. 

Yves Mens wordt aangehouden en afgevoerd. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Jimmy van Bleek
Ook voormalig beheerder van de camping Jimmy van de Bleek is vanochtend gearresteerd omdat hij zich verzet zou hebben en wegens bedreiging. Volgens zijn vrouw Monique Damen zou hij niks gedaan hebben. “Mijn man mocht hier niet komen, hij had een verbod.

De vrouw van Jimmy, Monique Damen (L) is in tranen omdat haar man is aangehouden. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Ontruiming
Vandaag stond de ontruiming van het laatste veld van Fort Oranje op de planning. Er is veel pers aanwezig, er is veel beveiliging en politie op de been. De sfeer is gespannen en pers mag alleen in een daarvoor bestemd hokje foto’s maken en video draaien. Wie zich uit het vak begaf kon rekenen op een bezoekje van meerdere beveiligingsmannen die je kwamen vorderen het terrein te verlaten. Deed ja dat niet dan werd je aangehouden.

Richard van Hattem staat de pers te woord. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Zorgindicatie
De bewoners met een zorgindicatie mochten blijven. Richard van Hattem behoort tot deze groep maar is allerminst blij met de gang van zaken. “We weten niet waar we aan toe zijn, tot wanneer kunnen we blijven? De gemeente laat ons in de steek”. Van Hattem kwam twee jaar geleden naar de camping en bloeide helemaal op naar zijn eigen zeggen. “Ik voelde me hier thuis en op mijn gemak, het ging weer goed met me”. “Nu laat de gemeente ons vallen als een baksteen”. Van Hattem heeft geen goed woord over voor de gemeente Zundert. 

Cees en Jan Engel staan de media te woord. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Cees en Jan Engel
Ook Cees en Jan Engel komen naar Rijsbergen. Niet op het campingterrein want daar kunnen we toch niets meer betekenen voor de bewoners. Wel praat het twee-tal met bewoners die er net van zijn afgezet. “We komen ze een hart onder de riem steken”. Volgens Jan en Cees is dit niet het einde maar het begin van een nieuw tijdperk. “We zijn nog lang niet klaar met de gemeente Zundert en de gang van zaken” aldus een strijdbare Jan Engel. Hun verhaal delen ze graag met de media. Cees Engel, de eigenaar van Fort Oranje, noemt de ontruiming niet het einde van de camping, maar ‘het einde van de rechtstaat’.

 

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”1803″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”120″ thumbnail_height=”100″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”100″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]