Brabantse derby eindigt in gelijkspel, Willem II – NAC 1-1

0
Het echte vuurwerk na afloop van de wedstrijd. De vlam sloeg in de pan nadat NAC spelers werden bekogeld met vuurwerk. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

TILBURG – NAC heeft de derby tegen Willem II met 1-1 gelijkgespeeld. Na een goede eerste helft van NAC bracht Bartholomew Ogbeche de thuisploeg tegen de verhoudingen in op voorsprong, waarna Thierry Ambrose vijf minuten na rust voor de gelijkmaker zorgde. Dat bleek tevens de eindstand.

Giovanni Korte in duel met Pedro Chirivella. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Sterk begin NAC
De Parel van het Zuiden begon goed aan de wedstrijd. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor de Bredanaars, na een goede voorzet van Angeliño had Giovanni Korte iets te veel tijd nodig om de bal onder controle te krijgen. Het eerste half uur was vermakelijk om naar te kijken, de ploeg van Stijn Vreven zorgde met vlagen voor paniek bij de Tilburgers. Op wat speldenprikjes na kon de ploeg van trainer Erwin van de Looi het ijs niet breken. De eerste grote kans voor de thuisploeg kwam na 25 minuten. Uit een corner kopte Ogbeche de bal over het doel van Nigel Bertrams. In de 31e minuut kreeg NAC wederom een grote kans, maar na een scherpe voorzet van Sporkslede, schoot Vloet de bal rakelings naast. Willem II kwam vervolgens beter in de wedstrijd, maar de geel-zwarten stonden verdedigend goed en gaven weinig ruimte weg, tot kort voor rust. In de 43e minuut kon Ogbeche de bal in de kluts net achter doelman Bertrams tikken, waardoor NAC met 1-0 achterstand de rust in ging.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Open wedstrijd
In de tweede helft duurde het echter niet lang voordat het uitvak kon juichen. Na een fout in de Tilburgse verdediging lukte het Thierry Ambrose zijn vijfde competitietreffer van dit seizoen te maken: 1-1. Hierna werd het een open wedstrijd waarbij beide elftallen op zoek gingen naar de voorsprong. De Parel van het Zuiden voelde dat er meer in zat en zette de thuisploeg flink onder druk. Met goed combinerend voetbal bracht het Willem II meerdere malen in de problemen. Het ontbrak echter aan de laatste beslissende pass. Na 70 minuten zochten de Tilburgers de weg ineens naar Bertrams. De NAC-goalie redde goed op een schot uit de tweede lijn en plukte niet veel later een kopbal uit de lucht. Het duel naderde de laatste tien minuten en ondanks dat het spel op en neer golfde was NAC dat de bovenliggende partij was. Het resulteerde echter niet in kansen die doelman Mattijs Branderhorst tot een redding dwong. Hierdoor eindigt de derby tussen NAC en Willem II in een 1-1 gelijkspel, waar NAC misschien wel meer verdiende.

Bart Meijers zoekt de confrontatie op met Willem II speler Fernando Lewis. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Statistieken

Opstellingen

Willem II: Branderhorst, Lewis, Van der Linden, Heerkens, Tsimikas, Haye, Chirivella, Rienstra, Azzaoui (’69 El Hankouri), Ogbeche, Sol

NAC Breda: Bertrams, Sporkslede, Meijers, Marí, Angeliño, Nijholt, García, Vloet, Korte (’87 Fernandes), Ambrose, El Allouchi

Gele kaarten
Willem II: –
NAC Breda: Nijholt, Ambrose

Scoreverloop
’43 1-0 Bartholomew Ogbeche
’50 1-1 Thierry Ambrose

Tekst: NAC.nl