(WEERALARM) Code rood voor maandag, ga niet de weg op!

0
Stockfoto - MaRicMedia

BRABANT – Het advies om maandag niet de weg op te gaan is geen “paniekzaaierij” aldus weerplaza. Weerplaza spreekt van ’een uitzonderlijke weersituatie’ en verwacht dat onze regio te maken krijgt met een zogeheten sneeuwinfarct. Ook het KNMI waarschuwt voor een zeer zware avondspits en denkt morgenvroeg vroeg meer zekerheid te hebben om met gedetailleerde informatie te komen.

Flinke sneeuwbuien verwacht. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Vijftien centimeter sneeuw
De verwachting is dat er tot maximaal 15 cm sneeuw kan vallen. De meeste toonaangevende weermodellen komen in de loop van maandag met flink wat sneeuw voor delen van het land.De meeste sneeuw valt in de middag en tijdens de avondspits. De situatie op de wegen kan daardoor extreem lastig worden.

Brabant
Waar de meeste sneeuw gaat vallen, is nog onzeker, maar voorlopig gaan de meteorologen uit van een gebied van Brabant via Utrecht en Gelderland naar Overijssel en Drenthe.