Code Rood, chaotische avondspits op de Brabantse wegen

0
Ook op de wegen in de stad ontstond een enorme chaos - Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

BRABANT – Het verkeer heeft heeft enorm veel last van de hevige sneeuwval. In Brabant staan de weg rondom Eindhoven vast en ook verkeer op de A58 van Eindhoven naar Tilburg moet rekening houden met lange vertragingen.

Lege perrons op station Eindhoven, bussen werden naar binnen gehaald. Foto: Arno van der Linden – SQ Vision

Code Rood
Het KNMI gaf maandagmiddag een code rood als weeralarm. De hevige sneeuwval en de gevaarlijke situaties die ontbonden heeft het KNMI doen besluiten van code oranje naar code rood op te schalen. Code rood is een echt weeralarm waarbij extreem weer een grote impact op de samenleving heeft. De weersituatie kan voor zoveel schade, letsel en overlast zorgen  dat het maatschappij ontwrichtend kan zijn. Dit kan heel lokaal zijn. Code rood wordt op zijn vroegst 12 uur uitgegeven voordat het weerfenomeen zich voordoet.

Honderden wachtende reizigers schuilen onder de overkapping van het station voor de sneeuw – Foto: Arno van der Linden / SQ Vision

Eindhoven
Het winterse weer zorgt in Eindhoven voor veel overlast. Een groot deel van de dag was er op Eindhoven Airport geen vliegverkeer mogelijk en ook bussen reden niet. Bij de spoorwegen was het al niet veel beter; treinen reden veel minder vaak en als dat al zo was ook met veel vertraging.

Foto: Harrie Grijseels / SQ Vision

Helmond
Op de A270 bij Helmond is een automobilist met zijn auto door de gladheid in de sloot beland. Zijn auto begon opeens te schuiven en hij kon niet voorkomen dat hij in de sloot terechtkwam. Nadat de auto door een bergingsbedrijf uit de sloot was getakeld zijn de man en zijn passagier weer ingestapt en verder gereden.

Foto: Sander van Gils / Persburo Sander van Gils

Boxtel
Op De Beeken in Boxtel is maandagochtend rond 11.15 uur een personenauto door de gladheid van de weg geraakt en de sloot in geschoven. Een botsing met een boom kon ternauwernood voorkomen worden. De politie, brandweer en ambulancedienst werden opgeroepen maar of de bestuurder gewond is geraakt is niet bekend. Het voertuig moest door een bergingsbedrijf uit de sloot worden gehaald.