NAC thuis met 1-2 onderuit tegen Twente

0
Thierry Ambrose kan nog juichen na de gelijkmaker. Foto: Marcel van Dorst - MaRicMedia

BREDA – NAC heeft in een koud Rat Verlegh Stadion met 1-2 verloren van FC Twente. Na een doelpuntloze eerste helft kwam De Parel van het Zuiden kwam na de rust snel op achterstand door een treffer van Oussama Assaidi, maar Thierry Ambrose trok de stand weer gelijk. Enkele minuten later bepaalde Assaidi de eindstand met zijn tweede treffer van de avond.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Fel van start
De Parel van het Zuiden begon haar thuiswedstrijd zoals altijd fel. Drukzettend en afjagend trachtte de thuisploeg een vroege voorsprong te forceren. Via schoten van Thierry Ambrose en Rai Vloet werd er voor gevaar gezorgd bij het Twentse doel. FC Twente overleefde de Bredase storm en zocht ook op haar beurt het vijandelijke doel, maar Nigel Bertrams stond op zijn post. De wedstrijd verliep na de eerste wapenfeiten aan beide kanten hierna gelijkop.

Koude omstandigheden. Foto Marcel van Dorst – MaRicMedia

Koude omstandigheden 
Na een klein halfuur kregen de Tukkers een goede mogelijkheid, toen Oussama Assaidi op de rand van het strafschopgebied werd gevloerd. Danny Holla zag zijn schot echter in de muur belanden. Onder koude weersomstandigheden zag het Rat Verlegh Stadion, waar op deze dinsdagavond ruim 17.500 supporters aanwezig waren, een NAC dat een gaatje probeerde te vinden in de Twentse verdediging. Het was er dichtbij met kansen voor Thierry Ambrose en Manu García, maar het mocht niet baten. Hierdoor eindigde de eerste helft zoals hij begon: 0-0.

Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

Blunder keeper Bertrams
De tweede helft was nog maar net drie minuten oud toen de bezoekers op voorsprong kwamen. Oussama Assaidi leek na een solo de bal recht op Bertrams te schieten, maar door een lastige stuit kon de doelman de bal niet goed genoeg keren: 0-1. De vroege goal in het tweede bedrijf zorgde ervoor dat de bezoekers snel op zoek wilde naar een volgend doelpunt. Pablo Marí en Bart Meijers ruimden echter op. NAC ging op zoek naar de gelijkmaker en na precies één uur spelen kwam deze er ook. Een corner werd doorgekopt, waarna Ambrose de bal via verdediger Peet Bije binnenschoot. Lang kon NAC niet genieten van de goal. Dezelfde Assaidi zette Twente weer op voorsprong toen hij de bal vanaf de rand van het strafschopgebied buiten bereik van Bertrams in de kruising wist te mikken.

De winnende treffer van FC Twente was onhoudbaar voor Bertrams. Foto: Marcel van Dorst – MaRicMedia

NAC moest zich opnieuw terug in de wedstrijd vechten en probeerde meerdere malen voor het doel van Drommel te komen, maar het moest waken voor de counter. Het was lastig om door de verdediging van FC Twente te combineren. De Oostenrijker Michael Liendl kreeg hierna een kans om de score de vergroten, maar Bertrams tikte de bal naast. Diezelfde Bertrams moest in de slotfase inrukken, toen hij ver buiten zijn strafschopgebied Luciano Slagveer neerlegde. Het bleek het laatste wapenfeit van de wedstrijd.

Statistieken

Opstellingen
NAC Breda: Bertrams, Sporkslede, Meijers, Marí, Angelino, Nijholt (’77 Enevoldsen), García, Vloet, Korte (’70 Fernandes), Ambrose, El Allouchi

FC Twente: Drommel, Ter Avest, Bijen, Hooiveld, Thesker, Cuevas, Holla, Lam, Jensen (’81 Liendl), Boere (’90 Slagveer), Assaidi (’90 Kvasina)

Gele kaarten
NAC Breda: Meijers, Nijholt
FC Twente: Hooiveld, Holla, Assaidi, Cuevas

Rode kaarten
NAC Breda: Bertrams

Scoreverloop
’48 0-1 Oussama Assaidi
’60 1-1 Peet Bijen (e.d.)
’61 1-2 Oussama Assaidi

Tekst: NAC.nl